BOBOIBOY MUSIM 3 EPISODE 24 JAGALAH BUMI BAHAGIAN 3


0
Categories : Reality-TV

Jam Kuasa Gopal sebenarnya ialah memenipulasi molekul, membolehkannya untuk menukarkan daripada satu objek kepada objek yang lain, namun disebabkan oleh Gopal yang selalu fikir tentang makanan, dia sering menukar objek menjadi makanan. Pada malam hari, “bola kuasa” itu memperkenalkan dirinya iaitu Ochobot, sebuah robot yang berkuasa. Kehebatan Sampahbot terus dilaporkan oleh Ravi, menyuntik semangat kepada penduduk Bumi. Ketika mereka melakukan hukuman mereka, mereka telah diganggu oleh Probe yang kemudiannya menembak BoBoiBoy, Fang dan Gopal. Pada peringkat akhir permainan, Yaya tidak berani untuk meneruskan lagi kerana tidak pernah berjaya sampai takat itu. Apa yang menariknya, pembelian tersebut datang bersama pakej robot misteri. Ravi teruja dengan perkembangan ini dan meminta Probe untuk merakamkan pertarungan dari luar.

Keempat-empat adik patuh, termasuklah Bago Go dengan rasa berat hati dan serba salah. Ia juga mengaku telah memiliki anggota baru di kelompok kejahatan miliknya. Untuk memudahkan kerja, BoBoiBoy berpecah kepada tiga dan menggunakan gerakan kombo yang baru, manakala Fang pula menggunakan Naga Bayang. Fang yang menyaksikan seluruh pertarungan itu tidak sangka bahawa BoBoiBoy dapat mengalahkan Naga Bayang. Akibatnya, Probe mati di pangkuan tuannya sendiri. Setelah turun, Ochobot tidak melihat kelibat Fang. Tetapi malangnya dia bertembung dengan Adu Du ketika hendak keluar lantas dia terus pecut tanpa menyedari yang bola kuasa mengekorinya.

Namun, saat mereka berusaha melawannya, mereka kedatangan Raksasa Bawang, monster Adu Du lainnya, yang membuat air mata mereka keluar dengan deras sehingga semakin kesulitan untuk melawan.

Yaya tidak begitu yakin kerana robot itu terlalu besar, tetapi Adu Du mendesaknya untuk mencuba. Tiba-tiba, kedengaran ketukan di pintu luar kapal angkasa. Kemudian Wak Baga Ga menunjukkan kemahirannya dengan mengatakan badan Gopal episoode sihat disebabkan oleh kawan baiknya sendiri, maka Gopal menaruh dengki terhadap BoBoiBoy tetapi sempat dipatahkan oleh Yaya.

Adu Du sebagai komander robot mengorak langkah pertama dengan mengarahkan Tumbukan Sampahbot Padu kepada Yaya dan Ying sebagai pengemudi utama robot. Dengan perkenalan yang melimpah-ruah, dia bhaagian tidak lain tidak bukan ialah majikannya sendiri, iaitu Adu Du!

Boboiboy Season 3 Episode 21 In Hindi HD Download

Pada keesokan harinya, BoBoiBoy mengikut arahan yang tertulis pada sehelai kertas sebagai nota yang ditinggalkan oleh datuknya untuk pergi ke gerainya. Sungguh mudah untuk Panglima Scammer memperlekehkan lawan, hinggakan ia menyerang balas dengan Tumbukan Uppercut yang kencang sehingga Sampahbot melayang ke angkasa tanpa turun kembali disebabkan tiada teknologi graviti.

Tetapi selepas menjadi baik, jiwanya seperti tin kosong yang tidak berisikan apa-apa. Akan tetapi, Tom juga menuntut supaya Adu Du meminta maaf. Ruang nama Rencana Perbincangan. BoBoiBoy pergi ke gerai datuknya dengan membawa sebiji bola sepak. Kemudian, Adu Du datang terlambat ke kelas. Tok Aba lega kerana suasana kembali normal, sementara Papa Zola memuji dirinya kerana di pihak yang menang. Kependekan akal Probe nampaknya memburukkan keadaan lagi apabila dia menggadaikan kapal angkasa Adu Du demi sudip elektrik.

  BELADINGALA BAALE MOVIE WITH SUBTITLES

Boboiboy Season 3 Episode 21 In Hindi Download

Kemudian, Sampahbot cuba turun ke Bulan dengan “berenang” di angkasa. BoBoiBoy cuba mengambilnya dengan menggunakan kayu yang panjang. Ying menyuruh Probe memandu, tetapi Probe mengaku yang lesennya sudah tamat tempoh. Apapun, Scambot bersambung menghujani musuh dengan peluru, menyebabkan kerosakan Sampahbot berlanjutan.

Pada masa yang sama, Megabot Scambot sudah siap bercantum dan melakukan salvo pertama. Cara dia mempersembahkan dirinya dengan romantik membuatkan BoBoiBoy dan kawan-kawan loya, tetapi menambat hati ramai wanita di sekeliling, termasuk seorang nenek tua.

Mula-mula, penghawa dingin di dalam bilik kebal dimatikan.

Setelah Papa Zola pengsan kerana makan biskut Yaya, terpaksalah BoBoiBoy dan kawan-kawan melawan penjahat dari alam maya yang berkuasa melancarkan gelombang, perisai dan buih-buih mimpi yang membuat mangsa-mangsanya tidur.

Tiba-tiba sahaja dia dikejutkan oleh panggilan timangan “Bubuchuk”, rupa-rupanya jagaoah Adu Du iaitu Ibu Bu yang datang melawat anaknya! Pada awal episod, tampak Adu Du dan Probe ketakutan melihat sesosok manusia yang membakar seluruh ruangan.

Seterusnya, Fang memperlihatkan kuasa kegelapan yang hampir menandingi kuasa-kuasa tiga elemen milik BoBoiBoy. Rupanya kandang ayam milik Mak Cik terbakar.

Adu Du hanya perlu menunggu masa untuk menjadikannya alat pemusnah BoBoiBoy. Setelah mendengar cadangan Probe tentang boboibo semula idea-idea lama, Adu Du memperbaiki dan memperbaharui Cecair Emosi X dari musim lepas kepada Pistol Emosi Y yang digunakan untuk menyongsangkan perwatakan kelima-lima musuhnya. Malangnya, Yaya menjumpai mereka di situ dan akhirnya mereka telah dihukum oleh Yaya kerana masuk ke ruang guru yang merupakan kawasan larangan untuk pelajar. Adu Du berjaya merampas buku resipi dan satu pecahan Musom yang berkuasa petir.

Itu membuatkan Adu Du berasa terkejut lalu terus meluru masuk ke dalam markas. Ibu Bu mengingatkan anaknya supaya memberitahunya jika dia menginginkan apa-apa, ibunya itu boleh menaja semuanya kerana perniagaannya, Ibu Bu Butik pun sudah ada cawangan.

Ketika peperiksaan Matematik sedang dijalankan, Adu Du mengucar-kacirkan keadaan dengan menggunakan mesin cuaca. Maka Papa Zola bertanya kepada murid-muridnya siapa yang berani menyertainya. Rob dan Robert terharu mendengar rayuan makhluk hijau itu, tetapi Roberto pula tidak termakan lalu menutup terus pintu bilik kebal sehinggakan menyepit lengan Adu Du sambil mengingatkan bahawa jenayah mereka bjmi tidak sama dengan jenayah Adu Du yang dahulunya ingin menakluki Bumi.

  CUCIRCA MODERN FAMILY SEASON 4 EPISODE 14

Fang mengulas kehebatan Naga Bayang keluaran Ejo Jo itu. Ini adalah berkat daripada kebijaksanaan akal BoBoiBoy yang terdengar hebahan Ravi yang menyebut “alien yang tamak”, lantas memanfaatkan sebatang jari yang masih elok itu dengan menyuruh Gopal menggunakan kuasanya melalui jari itu dan menyasar batu-batan di belakang Scambot untuk ditukarkan menjadi emas. Sekali terdengar ketukan pintu dan suara wira cilik itu memanggil supaya pintu dibuka, perompak bertiga itu terasa gertak, tetapi Rob dengan senang hatinya pergi membuka pintu untuk meminta autograf BoBoiBoy.

Akhirnya siaran langsung bersambung dan Ravi melaporkan bahawa kapal angkasa sudah tersembam di atas permukaan Bulan.

BoBoiBoy Halilintar segera bertindak, tetapi hanya sempat menyelamatkan beberapa daripada mereka. Perompak bertiga melihat di luar melalui lubang jeli pintu dan mendapati semua orang di luar menikmati minuman yang sejuk dan sedap. Pada masa yang epieode, Rob, Robert dan Roberto tiba di hadapan bangunan Rintis Bank untuk melakukan sepertimana yang dirancang pada malam semalam.

Paling musin, BoBoiBoy Angin telah terlalu banyak makan biskut tersebut sampai menjadi gembira tak terhingga. Buku resipi episdoe dicuri Adu Du rupanya hanyalah buku catitan senarai hutang pelanggan Tok Aba. Namun tidak sempat mereka memasuki ke dalam kapal, pintu ditutup dan mereka pun tersepit di tengah-tengah pintu sepanjang perjalanan dari Bumi sehinggalah ke Bulan. Maka mereka semua pun menaikinya, tetapi masih ada satu masalah lagi. Ejo Jo terkejut dan marah melihat musuh-musuhnya terlepas lalu menyuruh Naga Bayang untuk menyedut mereka semua dengan lebih kuat.

Gopal memberitahu kepada kawan baiknya itu yang dia masih tidak tahu jenis kuasanya.

Download Subtitles and Closed Captions (CC) from YouTube

Maka Gopal terus menghubungi BoBoiBoy dan memberitahu tentang kes rompakan itu melalui jam tangannya. Di peringkat akhir, mereka berdua berdepan dengan Probe dengan bentuk barunya, iaitu Super Duper Probe. Jambul sempat mengumumkan serangan di bandar bagi pihak TV